Ergonomi / Stå opp for din framtid med Active Stand!

Stå opp for din framtid med Active Stand!

Skrevet av: Inventum

Publisert: 03.04.17 - Sist oppdatert: 03.04.17

De fleste er ikke klar over hvor mye de sitter og hvilke konsekvenser dette har. Ryggplager skyldes ofte stillesittende og ensidige posisjoner. Gode ergonomiske stoler gir ikke den nødvendige aktiviteten/belastningen ryggen trenger. Støttemusklatur i mage og rygg blir dårligere og skader kan lettere forekomme. Sitte godt er bra, men det beste er å redusere sittetid.

Kroppen er laget for bevegelse

En aktiv kropp skjerper hjernen og dens oppgaver. For å opprettholde bevegelighet og styrke trenger kroppen belastning og ikke avlastning. Når muskler i kroppen aktiveres, øker både blodsirkulasjon og forbrenning, samtidig som at balansen stimuleres.

Avlaster skuldre og nakke

Active Stand «tvinger» deg inn i en rett og naturlig posisjon med tyngdepunktet midt på kroppen. Dette forebygger spenninger i skuldre og nakke. Spenninger kan føre til dårlig blodsirkulasjon og ubehag som hodepine.

Øk forbrenningen

Når du beveger deg øker du forbrenningen opptil tre ganger sammenlignet med når du sitter! Så hvis du ikke liker å gå på helsestudio, kan du gjøre mye bare ved å endre vanene på kontoret!

Styrker rygg- og nakkemuskler

For å klare å stå oppreist, må alle kroppens muskler jobbe. Dette styrker rygg og kjernemuskulatur (i motsetning til når du sitter). Dette kan forebygge belastningsskader og spesielt skader i korsryggen, etterhvert som man blir eldre.

Aktivering av ben og venepumpen

Venepumpen er en svært viktig del av kroppen. Venepumpen sitter i leggen og består av en samling muskler som pumper blodet tilbake til hjertet, mot tyngdekraften. Denne aktiveres når bena brukes! Når du ikke bruker bena, f.eks ved stillesitting, jobber hjertet alene med å pumpe blod rundt i kroppen.

Avlaster føttene

Hardt gulv er ofte årsaken til at folk ikke liker å arbeide stående. Det er ubehagelig og blir fort slitsomt. Ikke bare demper og avlaster Active Stand mot det harde underlaget, men brettets design og form gjør at brukeren kan bevege seg uanstrengt på samme sted. Dette gjør at du orker å stå lenger!

Se hvordan Active Stand påvirker kroppen:

Delta i vår konkurranse!
Vi trekker de heldige vinnerne den 26. september 2019!

Lær mer om Active Stand

Se hvordan Active Stand er utviklet:

Anbefalte saker:

Img 0835

Bli kjent med Inventum Narvik Kontorsenter

Inventum Narvik Kontorsenter ble etablert i oktober 2016. ...
Savo Skisse Cover

Inventumkatalogen 2019/2020

Se hele katalogen her - nå med linker ...
Unadjustednonraw Thumb 188e

Bli kjent med Inventum Kontor og Kaffe

Inventum Kontor og Kaffe er en totalleverandør innenfor ...
Kaffe

Forskjellige kaffedrikker

Det finnes mange forskjellige kaffedrikker. Her kan du ...